T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / ÇİVRİL - İsmail Özcan İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

İSMAİL ÖZCAN İLKOKULUNUN TARİHÇESİ

İlçemizde bulunan 30 Ağustos ilkokulu ve Nevişet Kameroğlu ilkokulu Eğitim Öğretime ikili öğretim şeklinde devam ettikleri, ikili öğretim şeklinde ihtiyaca cevap vermediği bir sırada ilçemizin yetiştirdiği mümtaz iş adamlarından Sayın İsmail Özcan Beyefendi 29 Kasım 1981 tarihinde Denizli Valiliğine müracaat ederek Çivril ilçesinde bir İlkokul yaptırmak istediğini beyan etmiştir.

Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda Okul yeri tesbit edilmiş ve yapımına başlanmıştır.

Okulumuz 26 Ekim 1982 Salı günü Sayın Valimiz, Sami SÖNMEZ tarafından açılmış ve Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunulmuştur.

26 Ekim 1982 Salı günü normal eğitime başlamış bulunan okulumuz yıllara göre öğrenci mevcudumuzun artması üzerine mevcut dersliklerin ihtiyaca cevap vermediğinden17/10/1990Çarşamba günü ikili öğretime başlamıştır.

      Türk Milli Eğitimine olan sevgisi yanında, okulumuz öğrencilerinin sportif faaliyetlerde Türkiye genelinde başarı sağladı. Bu başarıyı gözlemleyen Sayın İsmail Özcan Beyefendi, memnuniyet ifadesi olarak okulumuz bahçesinin uygun köşesine babası merhum Mustafa ÖZCAN adına Mustafa Özcan Kapalı Spor Salonunu yaptırıp 1999 yılı kasım ayında okulumuz öğrencilerinin ve ilçemizin çeşitli kültürel ve sportif faaliyetlerinde kullanılmak üzere Türk Milli Eğitimine armağan etmiştir.

İkili öğretimde istenilen verimi yakalayamayan okulumuzun imdadına yine Sayın İsmail ÖZCAN Beyefendi yetişir. Okul bahçemizin bir köşesine okul binası yaptırmak üzere harekete geçip gereken sözleşmeler yapılır. Binanın yapımı 10 derslik iki geçici derslik idare odaları olmak üzere 3 kat üzerinden tamamlatılarak23 Aralık 1996Pazartesi günü yeni binamızın Türk Milli Eğitimimizin hizmetine sunulmuştur.

Yıllar boyunca çeşitli tadilat ve iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Büyük ve çaplı Tadilat ise 2010 yılından sonra okulun tüm pencere ve kapıları, İç cephe ve dış çephe boyaları, lavaboları ve çevre düzenlenmesi en güzel bir görüntüye kavuşturulmuştur.

         Okulumuz 2012 Yılında 4+4+4 kapsamında  ilkokula dönüştürülmüştür.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2013 - Güncelleme: 25.03.2021 12:24 - Görüntülenme: 1561
  Beğen | 1  kişi beğendi